dinsdag 3 november 2015

Halloween vieren!

Hoe werd Halloween gevierd?

Graag wil ik met jullie delen hoe men in de voorziening waar ik werk Halloween heeft gevierd.
De traditie om deur-aan-deur te gaan voor een 'trick or 'treat' werd wel achterwege gelaten. Het is immers niet echt evident om met onze bewoners 's avonds op pad te gaan, zij hechten veel belang aan hun avondrituelen en ook de inwoners van de gemeente zijn denk ik nog niet klaar om Halloween te vieren samen met personen die een beperking hebben. 
Het kan wel positief zijn in kader van inclusie en empowerment, maar de omgeving kan op twee manier reageren ofwel heel enthousiast of wel het omgekeerde. Het zou niet leuk zijn dat feestvreugde van onze cliënten hierdoor verloren gaat!
Met dit inzicht vind het ik zeker niet erg dat de traditie wat aangepast werd, want de Halloweentocht was meer dan geslaagd!

een piratenhoed met griezelige figuren.

De begeleiders hebben een grote inspanning gedaan om leuke verkleedkledij te vinden en de stagiaires hebben super hun best gedaan om de tocht in thema te brengen en de bewoners te schminken.
Tijdens de wandeling moesten de cliënten een aantal opdrachten uitvoeren om snoepjes te verdienen. Van voorwerpen naar blikken gooien tot spinnen in hun web werpen en ringen rond heksenhoeden krijgen.

 Alle snoepjes werden verzameld in een grote tovernaarshoed en nadien onder alle deelnemers uit ons groepje verdeeld.

 Zaterdag 31 oktober hebben ze gekozen voor een filmavond in de leefgroep en de cliënten kozen ervoor om naar 'Jumanji' te kijken, een film over een bordspel met bovennatuurlijke krachten.



Griezelige groetjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten